fbpx
Pikespo Invest Oy Ltd pääomasijoitusyhtiö vauhdittamaan Enermix Oy:n kasvua

Julkaistu: 31.05.2015

Canelco Capital Oy:n hallinnoima Pikespo Invest Oy on tehnyt merkittävän sijoituksen tamperelaiseen Enermix Oy:hyn. Sijoituksen seurauksena rahastolle tulee n. 45 % omistus yhtiöstä enemmistön säilyessä Enermixin perustajalla Janne Heinosella. Enermix Oy on ensisijassa kerrostalojen energiatehokkuuden parantamiseen ja niihin liittyvien palveluidentarjoamiseen erikoistunut yhtiö. Enermixin palveluiden avulla varmistetaan ja pidetään huolta siitä, että kiinteistöjen energiatehokkuusinvestointi tuottaa parhaalla mahdollisella tavalla. Enermixin palvelukonseptiin kuuluu sekä suunnittelupalvelu, kiinteistöjen valvontapalvelu että erilaiset asiantuntijapalvelut.

Canelcon toteuttaman järjestelyn seurauksena Enermixiin luodaan sellaiset taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset, että yhtiö voi saavuttaa merkittävän aseman valitussa kohdemarkkinassa. Ensisijassa kasvua haetaan Suomesta mutta myös vientimarkkinoille on olemassa suunnitelmia.

– Olen erittäin iloinen toteutuneesta järjestelystä. Koko sijoitusprosessi eteni suunnitelmien mukaisesti ja aikataulussa. Toteutuneen järjestelyn ja omistajapohjan laajentamisen seurauksena Enermixillä on erittäin hyvät lähtökohdat suunnitellulle kasvulle, toteaa Enermix Oy:n toimitusjohtaja Janne Heinonen.

– Enermix Oy on erittäin mielenkiintoinen teknologiayhtiö, jonka liiketoiminnassa yhdistyy kiinteistöjen tarve toteuttaa korjausinvestointeja, energiatehokkuuden hakeminen sekä digitalisoinnin hyödyntäminen. Enermixin markkina on merkittävässä murroksessa, joka antaa hyvän lähtökohdan nyt toteutetulle omistusjärjestelylle, toteaa Canelco Capital Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuparinen.

Enermix Oy suunnittelee, toteuttaa ja valvoo järjestelmiä, joilla haetaan energiatehokkuutta ensisijassa asuinkiinteistöjen lämmityskustannuksiin. Enermix Oy on perustettu 2009 ja sillä on 5 työtekijää.

Pikespo Invest Oy on vuonna 1985 perustettu pääomarahasto, jonka hallinnoinnista vastaa Canelco Capital Oy. Pikespo Invest Oy tekee sijoitusstrategiansa mukaisesti vähemmistösijoituksia pääasiassa Pirkanmaan ja Hämeen alueen pk-yrityksien omistusjärjestelyihin ja sukupolvenvaihdoksiin. Sijoitustoiminnassaan se keskittyy pk-yritysten yrittäjäpolvenvaihdoksiin, johdon yritysostoihin ja muihin yritysjärjestelyihin.

Lisätietoja yritysjärjestelystä antavat:

Janne Heinonen, toimitusjohtaja, Enermix Oy, puh. 050 439 4800
Ossi Numminen, hallituksen puheenjohtaja, Enermix Oy / Senior Advisor Canelco Capital Oy, puh. 0400 850 777
Mikko Kuparinen, toimitusjohtaja, Canelco Capital Oy, 0400 606 055

Uutiset

Jaa artikkeli

Sivuston käyttöehdot

Tietosuojaseloste

Copy link
Powered by Social Snap