fbpx
Ensimmäinen NB-IoT ratkaisu kaupallisessa verkossa liitetty Talotohtori palveluun

Julkaistu: 01.08.2017

Uusi teknologia avaa ovet miljardien laitteiden liittämiselle verkkoon kustannustehokkaasti.

Tämän hetken käsityksemme mukaan NB-IoT tulee Suomessa yleisesti kaupalliseen tarjontaan vuoden 2018 aikana. Suomen ensimmäisen kokeilun kaupallisessa verkossa toteutimme kuitenkin jo keväällä 2017 yhdessä DNA:n, Ericssonin ja UnSeenin kanssa. Tässä Keskon omistamaan kiinteistöön asennettiin ilmanpainetta ja lämpötilaa mittaavia sensoreita, jotka lähettivät dataa NB-IoT teknologian välityksellä Talotohtori-palveluun.

”Pystyimme todentamaan, että teknologia toimii kaupallisessa verkossa eikä teknologian yleistymiselle ole esteitä”, sanoo Jussi Malin Suomen Ericssonilta. Kiinteistö on hyvä esimerkki kohteesta, jossa teollisen internetin palveluita hyödynnetään jatkossa entistä enemmän. Sensoreilla voidaan mitata sisäilman lisäksi esimerkiksi rakenteiden kosteutta tai rakennuksessa olevien ihmisten liikkeitä. Talotohtori-palvelulla voimme hyödyntää NB-IoT teknologiaa myös vesimittareiden etäluentaan. Tämän kaltaisiin kohteisiin normaali matkapuhelinverkko on tarpeettoman tehokas ja energiaa kuluttava. Suuri energiankulutus näkyy akkujen tihentyneenä vaihtovälinä synnyttäen näin ylimääräisiä kustannuksia.

Uutiset

Jaa artikkeli

Sivuston käyttöehdot

Tietosuojaseloste

Copy link
Powered by Social Snap