Kuulumisia harjoittelusta

Julkaistu: 21.12.2021

Sain tradenomiopintoihini sopivan harjoittelupaikan Enermixiltä, jossa aloitin syyskuussa ja jatkan ensi vuoden tammikuuhun asti. Työtehtäviäni on henkilöstöhallinnon monipuoliset tehtävät. Olen mukana tekemässä henkilöstöohjeistuksia ja hoitamassa laajalla skaalalla kaikkia henkilöstöhallinnon juoksevia tehtäviä. Harjoittelun aikataulutuksen suhteen Enermix on ollut koko ajan hyvin joustava. Ajankohdasta oli helppo sopia ja löytää molempia osapuolia miellyttävä ratkaisu. Aikataulutuksessa on huomioitu, että teen ohessa muitakin opintoihin liittyviä kursseja. Sain mahdollisuuden varata yhden päivän viikosta vain opintojeni edistämiseen. Tämä on ollut merkittävä etu jo näin lyhyessä ajassa. Jaksan keskittyä hyvin opintoihin liittyviin tehtäviin, kun voin käyttää huoletta kokonaisen päivän tehtävien edistämiseen. Minun ei tarvitse työpäivän jälkeen illalla vielä jatkaa tehtävien tekoa. Näin Enermix on tukenut jaksamistani sekä mahdollistanut osaamiseni kehittymisen monipuolisesti harjoittelun aikana.

Enermix mahdollistaa työntekijöilleen etätyöskentelyn ja tarjoaa siihen soveltuvat työ- sekä yhteydenpitovälineet. Pystyn tekemään työtehtäviäni helposti kotoa käsin eikä työskentelyni ole paikasta riippuvaista. Etätyöskentelystä huolimatta minut otettiin heti lämpimästi vastaan työyhteisössä ja pääsin nopeasti osaksi asiantuntijayhteisöä. Alusta asti kaikki ovat olleet avuliaita ja valmiita jakamaan omaa osaamistaan, jotta saisin harjoittelustani mahdollisimman paljon irti. 

Enermixillä työskentely on ensimmäinen kokemukseni asiantuntijatehtävästä. Selkein ero aikaisempien työtehtävieni kanssa on se, että asiantuntijatyö on huomattavasti enemmän tietopohjaisempaa. Pääsääntöisesti työpäiväni koostuvat tiedon etsinnästä, kuten henkilöstöä koskevien lakien, oikeus- ja johtamiskirjallisuuden sekä artikkeleiden lukemisesta ja tämän tiedon soveltamisesta työyhteisöön sekä työtehtäviini. Lisäksi työnkuvan mukanaan tuoma uudenlainen vapaus ja vastuu tuntuu hyvältä. Olen nauttinut itseni johtamisesta. Odotan oppivani harjoittelun aikana lisää johtamisesta ja henkilöstötyöstä. Erityisesti odotan teoreettisen osaamisen soveltamista käytäntöön, jota olenkin jo päässyt tekemään. Harjoittelu tarjoaa minulle mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen sekä antaa käytännön näkökulmaa erilaisiin tilanteisiin työelämässä.  Odotuksieni toteutumisen mahdollistaa mielestäni hyvin se, että pystyin itse vaikuttamaan omaan työnkuvaani ja valitsemaan tehtäviä laajasti oman osaamiseni ja mielenkiinnonkohteideni mukaan. 

Ensimmäisen viikon aikana pääsin luomaan runkoa harjoitteluni kulusta annettujen rajojen mukaisesti. Tällaisia oli esimerkiksi omat mielenkiinnonkohteeni, harjoittelu ajan rajallisuus sekä yrityksen sen hetkiset henkilöstöhallinon tarpeet. Yrityksen tarjoamat monipuoliset ja mielenkiintoiset työtehtävät mahdollistavat sen, että pääsen laajasti kehittämään itseäni ja osaamistani monissa erilaisissa työtehtävissä. Tällainen, hyvinkin vapaa, mahdollisuus oman työnkuvan luomisesta oli itselleni aivan uutta ja vaatikin itsensä johtamisen taitojen aktivointia. Kuitenkin minulla on koko ajan työyhteisön tuki, jos sitä tarvitsen jossain kohdassa, joten yksin ei tarvitse selvitä haastavinakaan hetkinä.  

Vielä lopuksi on ollut jännittävää tulla toisen alan työpaikasta tekniikan alan työyhteisöön. Ilokseni olen saanut huomata, että minut on otettu hyvin mukaan, vaikka tämän toimialan osaaminen itseltäni puuttuukin. Täällä tuetaan toinen toistaan ja halutaan mahdollistaa jokaisen kehittyminen omien vahvuusalueiden mukaisesti. Työyhteisön osaksi on ollut yllättävän helppoa tulla, ja työyhteisön avoimuus oli heti huomattavissa. Toivon, että opin mahdollisimman paljon uutta näiltä mahtavilta asiantuntijoilta. 

 

Terkuin, 

Laura Sydänmaa, Harjoittelija 

Satakunnan Ammattikorkeakoulu 

Uutiset

Jaa artikkeli

Sivuston käyttöehdot

Tietosuojaseloste

Copy link
Powered by Social Snap