fbpx

Alusta

Hyödynnä alustan tarjoamat
mahdollisuudet liiketoimintasi
tehostamiseksi

  • NLaitevalmistajista riippumaton
  • NIntegraatiot suoraviivaisia
  • NMerkittävät kustannussäästöt
  • NKolmansien osapuolten helppo liittyä mukaan palveluntuottajaksi
  • NKorkea tietoturvan taso

Talotohtori 2.0 – Markkinoiden edelläkävijä

Talotohtori-alustassa on useita ominaisuuksia, jotka erottavat sen muista valvomoratkaisuista ja IoT-alustoista ja tekevät siitä kustannustehokkaan ja monipuolisen ratkaisun erityisesti suurten kiinteistömassojen talotekniikan hallintaan ja älykkääseen ohjaukseen.

Talotohtori 2.0 yhdistää IoT- ja automaatiojärjestelmät saumattomasti. Yhdistämisen eli integraation jälkeen alusta tarjoaa yhdenmukaisen eli standardoidun tavan tiedon hyödyntämiseen palveluiden ja käyttöliittymien tekemisessä. Tämä yhdenmukainen tiedonhallinta ja siihen yhdistetyt REST-rajapinnat mahdollistavat helpon tavan tuottaa lisäarvopalveluita myös kolmansien osapuolten toimesta.

Hyödyntäminen ei myöskään rajoitu pelkästään tiedon lukemiseen, jalostamiseen ja visualisointiin, vaan yhtälailla kiinteistöjen taloteknisten ratkaisujen ohjaaminen on helppoa. Näin voidaan olemassa olevaan rakennuskantaan tuoda älykkäitä ohjauksia ja palveluita helposti. Talotohtorilla voi asiakkaamme rakentaa myös omia käyttöliittymiä, kojetauluja, prosessikaavioita ja muita visualisointeja sekä myös laitteiden ohjauksia.

Talotohtori 2.0 on lähes 10 vuoden tuotekehityksen ja satojen asiakasprojektien myötä saavuttanut tason, josta olemme ylpeitä ja uskallamme väittää sen olevan markkinoiden edelläkävijä.

Käyttäjäkoulutuswebinaarit

Tutustu palvelumme hyötyihin webinaarien parissa. Käyttäjäkoulutussarja tarjoaa tehokkaan tavan oppia Talotohtorin ominaisuuksista sekä kuulla käyttövinkkejä. Yhteensä jaksoja on 20, ja ne kestävät noin 20 minuuttia.

Yleisesittely: PRO- ja SERVER-lisenssit, alusta, standardi tietomalli, arkkitehtuuri, REST API, palvelukeskus ja Talotohtori Akatemia

Yleisesittely: rajapinnat, käyttöliittymä, navigointi, ohjeet ja tuki, oma profiili

Sisäilman olosuhdepalvelut: olosuhteiden sekä tilojen käyttöasteiden visualisointi ja analysointi / sensorien hallinta

Sisäilman olosuhdepalvelut: olosuhteiden pysyvyys ja sisäilmaindeksi

Talotekniikan etävalvontapalvelut: prosessikaaviot

Talotekniikan etävalvontapalvelut: asetusten muuttaminen, valvomotoiminta, teemat, hälytysäänimerkki ja responsiivisuus

Talotekniikan etävalvontapalvelut: 24/7 valvonta, K2 Turvapalvelut Oy

Älykkäät lämmityksen ohjauspalvelut: lämmitysenergian käytön optimointi

Älykkäät lämmityksen ohjauspalvelut: kaukolämmön huipputehon optimointi

Kulutusseurantapalvelut: kulutuksen seuranta ja tuetut rajapinnat/mittarit

Kulutusseurantapalvelut: EnerKey kumppanuus

Hälytysjärjestelmä: hälytysten käyttöönotto ja konfigurointi

Hälytysjärjestelmä: aktiivisten hälytysten käsittely ja seuranta sekä hälytyshistoria

Huoltokirja- ja käyttöpäiväkirjamerkinnät

Kojetaulut: tyypit, suunnitteluperiaatteet, luonti

Analytiikat: data-analytiikan tasot ja hyödyt, analytiikkaesimerkkejä

Mobiilisovellukset: ammattilaissovellus Perspective ja kuluttajasovellus

Raportointi: raporttipohjan luonti ja raporttien ajaminen

Hallintapaneeli: kohteiden, yritysten ja kohde-/palveluryhmien hallinta

Hallintapaneeli: käyttäjäprofiilien ja käyttäjien hallinta

Hallintapaneeli: automaatiojärjestelmien liittäminen

Elinkaarilaskuri

Talotohtori-alustan hyödyt

Standardoidut tietomallit

Rakennusautomaatioiden ja eri IoT-sensorien hajanainen tieto on Talotohtorissa käytettävissä standardilla tavalla. Tämä mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan tavan kehittää uusia palveluita ja käyttöliittymiä isoille kiinteistömassoille.

Standardoidut tekniset rajapinnat

 

Yleisesti käytössä olevat REST-rajapinnat eri alustojen ja pilvipalveluiden välillä mahdollistaa uusien palveluiden kehityksen myös kolmansien osapuolten toimesta. Näin asiakas voi hyödyntää haluamiaan palveluntuottajia

Helppo liitettävyys

Rakennusten automaatiojärjestelmien, lämpöpumppujen, IoT-sensorien sekä muiden taloteknisten laitteiden liittämisen ja ohjaamisen mahdollistaminen helposti, tietoturvallisesti sekä kustannustehokkaasti, laitemerkistä tai valmistajasta riippumatta.

Joustavat ohjelmistolisenssit

Talotohtori-järjestelmää myydään kahdella lisensiointivaihtoehdolla. PRO-lisenssi oikeuttaa liittämään kiinteistöt Talotohtori-pilvipalveluun, jolloin asiakas maksaa palvelun käytöstä kiinteistökohtaista palvelumaksua. SERVER-lisenssimallissa asiakkaalle rakennetaan oma Talotohtori-järjestelmä, jonne asiakas voi liittää kohteita rajattomasti palvelimen kapasiteetin sallimissa rajoissa.

Tietoturvalliset yhteydet 

Talotohtori-alusta tarjoaa valmiit tietoturvalliset ratkaisut rakennusten automaatiojärjestelmien liittämiseksi palveluun. Yhteydet voidaan toteuttaa kohteen ja Talotohtori-palvelun välillä koko maan kattavilla APN-yhteyksillä tai IPSec/VPN  -yhteyksillä, mikäli kohde on jo kytketty pilvipalveluun.

Skaalautuvuus

Talotohtori-järjestelmä on rakenteeltaan modulaarinen ja skaalautuu erinomaisesti yksittäisen kiinteistön ja muutaman sadan datapisteen hallinnasta satojen kiinteistöjen ja satojen tuhansien datapisteiden hallintaan.

Haluaisitko lisää tietoa Talotohtori-alusta?

PRO- vai SERVER-ratkaisu?

Talotohtori-järjestelmää myydään kahdella lisensiointivaihtoehdolla.

PRO-lisenssi oikeuttaa liittämään kiinteistöt Talotohtori-pilvipalveluun, jolloin asiakas maksaa palvelun käytöstä kiinteistökohtaista palvelumaksua. Maksun suuruuteen vaikuttaa alustan lisäksi palvelut, joita asiakas haluaa käyttää. PRO on soveltuvin vaihtoehto yksittäisille kiinteistönomistajille tai korkeintaan muutaman kymmenen kiinteistönomistajille.

SERVER-lisenssimallissa asiakkaalle rakennetaan oma Talotohtori-järjestelmä, jonne asiakas voi liittää kohteita rajattomasti palvelimen kapasiteetin sallimissa rajoissa. Yhden palvelimen kapasiteetin tullessa täyteen, voidaan järjestelmää laajentaa uusilla palvelimilla. Palvelumaksut on sidottu palvelimiin eikä kohdemääriin, jolloin palvelumaksut pysyvät kohtuullisina vaikka kiinteistöjen määrä olisi suuri. SERVER-lisenssi sopiikin parhaiten suurien kiinteistömassojen talotekniikan hallintaan ja ohjaukseen.

“Talotohtori-olosuhdepalvelulla olemme saaneet jo vuosia vaivanneet olosuhdeongelmat ratkaistua – ja bonuksena vielä merkittävää energiansäästöä.”

Timo Raulamo

Toimitusjohtaja

GreenUp Group Oy

“Olemme testanneet älykästä lämmityksen ohjausta 11 kerrostalokohteessamme lähes kahden lämmityskauden ajan ja tulokset ovat olleet lupaavia. Näissä kohteissa on jo aiemmin ollut lämmityksen optimointiin tähtääviä palveluita käytössä useamman vuoden ajan ja olemme yllättyneet, että Talotohtori-palveluilla on saatu vielä puristettua lisää säästöä, parhaimmillaan yli 10%. Samanaikaisesti asumismukavuus on säilynyt ennallaan ja muutamissa kohteissa se on jopa parantunut.”

Jari Ahonen

Kiinteistöjohtaja

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö

“Talotohtori-etävalvontapalvelut sekä sisäilman olosuhdepalvelut ovat olleet meillä käytössä vuodesta 2016 lähtien. Olemme saaneet näiden palveluiden avulla lisättyä etävalvonnan kattavuutta kiinteistökannassamme ja näkyvyyttä todellisiin sisäilmaolosuhteisiin.”

Heikki Päätalo

Kiinteistöpäällikkö

Tampereen Seurakuntaryhmä

Älypalveluita helposti olemassaoleviin kiinteistöihin

Talotohtori-järjestelmän kehityksessä on pidetty erityisen tärkeänä olemassa olevien rakennusten automaatiojärjestelmien, lämpöpumppujen sekä muiden taloteknisten laitteiden liittämisen ja ohjaamisen mahdollistaminen helposti, tietoturvallisesti sekä kustannustehokkaasti, laitemerkistä tai valmistajasta riippumatta.

Tavanomaisissa IoT-alustoissa nämä liitokset vaativat tyypillisesti osaamista, johon IoT-alustatoimittajalla ei ole valmiita ratkaisuja. Tai jos onkin, niin se useimmiten tarkoittaa integraatiota vain toimittajan omiin automaatiojärjestelmiin.

Toinen merkittävä etu Talotohtori-ratkaisussa on hyvin hajanaisen tiedon ja datan standardointi. Automaatiojärjestelmiä on rakennuksissa tuhansia erilaisia ja eri ikäisiä. Myös IoT-laitteita tulee markkinoille koko ajan lisää ja niiden kirjo on valtava. Ilman standardia toimintamallia, hajanaisen tiedon hyödyntäminen käyttöliittymissä, palveluissa ja ohjaamisessa on hyvin vaikeaa ja kallista. Hyödyntämällä Talotohtorin valmiita standardirajapintoja palveluiden ja älyn lisääminen kiinteistöön on helppoa ja nopeaa.

Talotohtorin ydin on teollisuustason valvomoratkaisu

Toisin kuin tavanomaisissa IoT-alustaratkaisuissa, Talotohtori-järjestelmän kehityksessä on pidetty erityisen tärkeänä olemassa olevien rakennusten automaatiojärjestelmien, lämpöpumppujen sekä muiden taloteknisten laitteiden liittämisen ja ohjaamisen mahdollistaminen helposti ja kustannustehokkaasti.  Tästä syystä Talotohtori pohjautuu Inductive Automationin kehittämään Ignition teollisuusvalvomo (SCADA) –ohjelmistoon. Ignition on yksi maailman suosituimmista teollisuusvalvomoratkaisuista ja se on käytössä yli 100 maassa. 

VIDEO: Ignition-järjestelmän esittely

(Video on suomeksi tekstitetty, laita tarvittaessa tekstitykset päälle)

Sivuston käyttöehdot

Tietosuojaseloste

Copy link
Powered by Social Snap