fbpx

Talotekniikka keskitetysti hallintaan

Asiakas: Tampereen Ev. Lut. seurakuntayhtymä

Talotohtori-etävalvontapalvelut sekä sisäilman olosuhdepalvelut ovat olleet käytössä vuodesta 2016 lähtien. Palveluita tuotetaan tällä hetkellä merkittävään osaan seurakuntayhtymän kiinteistöistä. Näiden palveluiden avulla saadaan lisättyä etävalvonnan kattavuutta kiinteistökannassamme ja näkyvyyttä todellisiin sisäilmaolosuhteisiin. Kohteissa pilotoidaan myös älykästä lämmityksen ohjausta yhteistyössä Tampereen Sähkölaitoksen kanssa.

Talotohtori palveluilla saavutetut hyödyt:

1) Etävalvonnan kattavuus lisääntynyt

2) Näkyvyys sisäilmaolosuhteisiin parantunut

3) Energiatehokkuus parantunut

Merkkiriippumattomuus tärkeää

Tampereen seurakuntayhtymälle on ollut tärkeää, että tuotettavat talotekniikan etävalvontapalvelut voidaan liittää erimerkkisiin automaatioihin helposti ja kustannustehokkaasti. Sen lisäksi Talotohtori-etävalvontapalvelut tarjoavat yhdenmukaisen valvomokäyttöliittymän talotekniikan hallintaa mikä helpottaa teknisen isännöinnin, huollon, valvomohenkilöstön ja muiden sidosryhmien työtä.

Kaikki palvelut samasta käyttöliittymästä

Kun palveluiden määrä kasvaa ja kiinteistömassa on suuri, tarve yhdenmukaisellle käyttöliittymällä kasvaa. Kiinteistön omistajan kannalta tulevaisuus ei näytä kovin fiksulta, jos palveluiden hallinta edellyttää monien eri käyttöliittymien ja puhelinsovellusten käyttöä rinnakkain. Toinen haaste tähän koko ajan laajenevaan käyttöliittymien kirjoon on se, että eri palvelut eivät pysty keskustelemaan keskenään. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelut tekevät kukin omia älyohjauksiaan toisistaan tietämättä, mikä voi johtaa ristiitaisiin tilanteisiin ja jopa energiankulutuksen nousuun. Klassinen esimerkki on tilojen samanaikainen lämmitys ja jäähdytys.

Talotohtorilla tällainen siilomainen toimintamalli poistuu ja pystytään hallitsemaan isoja kiinteisömassoja ja useita palveluita yhdesta paikasta.

Talotohtori 2.0 tuo kokonaan uuden ulottuvuuden kiinteistöjohtamiseen

Maaliskuussa julkaistu Talotohtori 2.0 perustuu alustatalousajatteluun ja kokonaan uuteen ohjelmistoarkkitehtuuriin, jossa mm. tietomallit ja rajapinnat on standardoitu sekä käyttöliittymä ja siten käyttäjäkokemus yhdenmukaistettu kaikkien palveluiden osalta. Talotohtori 2.0 myös mahdollistaa helpommin kolmansien osapuolten palveluiden liittämiseen Talotohtoriin.

Lue lisää: Talotohtori 2.0 Esittely

Kiinnostuitko?

Sivuston käyttöehdot

Tietosuojaseloste

Copy link
Powered by Social Snap