Talotekniikan
etävalvontapalvelut

Ota talotekniikka haltuun

  • NKattava ja monipuolinen etävalvontaratkaisu
  • NYhdenmukainen käyttöliittymä kaikille merkeille
  • NMonipuoliset analysointimahdollisuudet
  • NLaaja tuki eri automaatio- ja lämpöpumppumerkeille

Otetaanko talotekniikka haltuun – sinun ehdoillasi?

Merkkiriippumattomuus

Talotohtori on aidosti laitevalmistajista ja automaatiomerkeistä riippumaton järjestelmä. Pystymme liittämään etävalvontapalvelun lähes kaikin laitemerkkeihin erittäin laajan protokollatuen ansiosta.

Erinomainen IoT-alusta

Talotohtori 2.0 on myös erinomainen alusta IoT-ratkaisuille teknologiasta riippumatta. Voit helposti hyödyntää markkinoiden yleisimpiä IoT-teknologioita kuten LoRa, Sigfox tai NB-IoT.

Tietoturvalliset yhteydet

Talotohtorissa on valmiiksi sisäänrakennettuna tietoturvalliset konnektiviteettiratkaisut erilaisiin tarpeisiin. Et tarvitse erillisiä laitteita tähän tarkoitukseen, mikä säästää merkittävästi investointi- ja ylläpitokustannuksia varsinkin isommissa kiinteistömäärissä.

Moderni käyttöliittymä

Talotohtori 2.0 sisältää valvomokäytössä tyypilisen Desktop-käyttöliittymän lisäksi täyden HTML5-tuen omaavan selainpohjaisen käyttöliittymän sekä mobiilituen iPhone- ja Android-puhelimille.

“Talotohtori-etävalvontapalvelut sekä sisäilman olosuhdepalvelut ovat olleet meillä käytössä vuodesta 2016 lähtien. Olemme saaneet näiden palveluiden avulla lisättyä etävalvonnan kattavuutta kiinteistökannassamme ja näkyvyyttä todellisiin sisäilmaolosuhteisiin. Olemme myös pilotoineet älykästä lämmityksen ohjausta yhteistyössä Tampereen Sähkölaitoksen kanssa. Palveluiden merkkiriippumattomuus on ollut yksi tärkeä peruste Talotohtori-palveluiden käytölle.”

Heikki Päätalo

Kiinteistöpäällikkö, Tampereen ev.lut. Seurakuntaryhmä

Keskitettyä talotekniikan etähallintaa

Talotekniikan etävalvontapalvelulla voidaan keskitetysti ja etänä hallita ja ohjata kiinteistöjen lämmitystä, lämpöpumppuja, ilmanvaihtoa sekä muita taloteknisiä laitteita, laitevalmistajista ja automaatiomerkeistä riippumatta. Palvelu soveltuu niin yksittäiselle kiinteistön omistajalle kuin suurille kiinteistömassoille.

Erinomaisen skaalautuvuuden ansiosta Talotohtori etävalvontapalvelu tuo suurimmat hyödyt nimenomaan suurissa kiinteistömäärissä. Pystytkö kuvittelemaan yhdenmukaista käyttöliittymää ja yhtä käyttäjäkokemusta, jolla hallitset ja ohjaat kaikkea? Talotohtorilla se on mahdollista.

Uusi, alustatalouteen pohjautuva Talotohtori 2.0 mahdollistaa uusien älykkäiden lämmitysten ohjausten sekä muiden palveluiden lisäämisen joustavasti kaikkiin kiinteistöihin. Enää ei tarvitse sopeutua laitevalmistajien tarjoamiin, usein hyvinkin erilaisiin ratkaisuihin ja toimia heidän ehdoilla vaan voit vapaasti itse päättää miten kiinteistöjäsi hallinnoit ja johdat.

24/7 palvelukeskus

Talotohtorin etähallintapalveluun voidaan myös liittää yhteistyökumppanimme K2 Turvapalvelut Oy:n tarjoama 24/7 toimiva palvelukeskus, joka on Finanssialan Keskusliiton hyväksymä hälytyskeskus (SFS-EN 50518). Palvelukeskus tarjoaa kokonaisvaltaiset valvonta-, viestintä-, ohjaus- ja raportointijärjestelmät useilla eri palvelutasoilla asiakkaan tarpeiden mukaan. Palvelukeskus sijaitsee Jyväskylässä ja toimii ympärivuorokautisesti.

Service level 1

Palvelutasolla 1 kiinteistöalan ammattilaiset reagoivat välittömästi, kun kiinteistössä tapahtuu jotain tavanomaisesta poikkeavaa. Poikkeamat havaitaan ja toimenpiteet arvioidaan Talotohtorin lähettämien hälytysten perusteella, jotka voivat perustua rakennusautomaatiolaitteen hälytykseen, lämpöpumpun tai muun palveluun liitetyn laitteen antamaan hälytykseen. Hälytykset voivat perustua moneen eri tietolähteeseen ja niihin voidaan liittää älykkäitä päätelmiä, analytiikka ja ohjelmointia, mikä mahdollistaa monimutkaisempien vikatilanteiden automaattiset hälytykset.

Service level 2

Palvelutasolla 2 hälytyksen tullessa hyödynnetään ja analysoidaan Talotohtori-etävalvomosta saatavilla olevia tietoja korjaavaan toimenpidetarpeen määrittelyyn sekä lisäksi suoritetaan mahdolliset korjaavat toimenpiteet suoraan Talotohtori-valvomosta käsin etäkäyttönä.

 

Service level 3

Palvelutaso 3 sisältää em. tasojen lisäksi jatkuvia energiatehokkuuden kehittämistoimenpiteitä. Talotohtori-etävalvontapalvelun avulla optimoidaan kiinteistön lämmityksen, valaistuksen, ilmastoinnin ja muut energiaa kuluttavat toiminnot, jolloin säästetään energian kulutuksessa. Toteutuneiden kohteiden perusteella käyttöteknisillä toimenpiteillä voidaan säästää energiaa 10−15 %:ia vuodessa optimoimalla käyttöä tarpeen mukaan. Palvelu sisältää:

  • kiinteistöautomaation seurannan ja poikkeamien analysoinnin
  • poikkeamien korjaavat toimenpiteet etäkäytöllä ja tarvittaessa huollon paikallekutsumisen
  • käyttöaikojen, asetusarvojen ja ohjauksien optimoinnin ja muutokset tarpeen mukaan kiinteistön käytön tai käyttäjien toiminnan muuttuessa
  • käyttöteknisten energiansäästötoimenpiteiden toteutus ja vaikutusten seuranta
  • energiainvestointien toimivuuden ja vaikutusten seurannan
  • puolueettoman seurantaraportoinnin, jonka avulla voi seurata muun muassa energiatehokkuutta ja palvelutuotannon sopimuksenmukaisuutta.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä

Tutustu myös muihin palveluihimme

Sisäilman olosuhdepalvelut

Älykkäät lämmityksen ohjauspalvelut

Kulutusseuranta-
palvelut

Sivuston käyttöehdot

Tietosuojaseloste

Copy link
Powered by Social Snap