TALOTOHTORI ASIAKASPÄIVÄ 4.3.2019

Smart_city_kuva_0801

Lämmin kiitos!

Tämä oli toinen vuosi kun järjestimme asiakaspäivän. Viime vuoteen verrattuna osallistujamäärä yli kaksinkertaistui, kiitos siitä kuuluu teille, hyvät asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme. Allaolevasta videosta voitte vielä palata asiakaspäivän tunnelmiin:

SAVE THE DATE:

Ensi vuonna asiakaspäivät pidetään 17-18. maaliskuuta 2020, paikka sama eli Tampereen Torni hotelli.


Talotohtori 2.0 ensiesittely

Tervetuloa asiakaspäivään tutustumaan Talotohtori 2.0 konseptiin.

Talotohtori 2.0 konseptilla voit helposti ottaa haltuun olemassa olevien rakennuksien automaatiojärjestelmiä, älykkäitä pilvipalveluja (mukaan lukien kolmannet osapuolet) sekä hyödyntää IoT-teknologioita palveluiden tuottamiseksi. Tuloksena saadaan esimerkiksi hyvät sisäilman olosuhteet ja energiansäästöä. Tämän on tehnyt mahdolliseksi uusi alustatalouteen perustuva ohjelmistoarkkitehtuuri sekä standardoidut datamallit. Ohjelmistoarkkitehtuurissa olennainen osa on yhteinen käyttöjärjestelmä, joka piilottaa eri rakennusten talotekniset, esimerkiksi automaatiojärjestelmien eroavaisuudet sekä tarjoaa standardoidun rajapinnan kiinteistöstä kerättävään dataan sekä myös kiinteistöjen laitteiden ohjaamiseen.

Asiakaspäivässä pääset myös verkostoitumaan yli sadan Energia- ja kiinteistöalan ammattilaisen kanssa, voit perehtyä tarkemmin alustatalousajatteluun ja sen merkitykseen sekä kuulla tuoreimmat toimialaa koskevat tulevaisuuden näkymät.

Alustataloushengen mukaisesti paikalla on myös laaja joukko nykyisiä yhteistyökumppaneitamme sekä myös päivän aikana julkistettavia uusia kumppanuuksia.

Seminaariohjelman rinnalla on mahdollisuus myös osallistua "Miten luon uusia palveluita ja analytiikkaa Talotohtori 2.0:lla" koulutukseen, jossa opit muutamassa tunnissa kuinka helposti standardimuodossa oleva datasaadaan näkyviin erilaisista kiinteistöjen automaatiojärjestelmistä sekä IoT-sensoreista ja miten niistä voidaan jalostaa uusia palveluita tai analyysejä.

Seminaariohjelman ja koulutuksen jälkeen iltaohjelmassa on luvassa hyvää LIVE-musiikkia, vapaamuotoista seurustelua sekä pöytiin tarjoiltu illallinen. Halutessasi voit myös varata hotellihuoneen edulliseen hintaan tapahtumaan varatusta kiintiöstä. Lue tarkemmat ohjeet INFO-kohdan alta.

Varmista paikkasi tapahtumassa ja ilmoittaudu mukaan 3. helmikuuta mennessä seminaariin edulliseen Early Bird-hintaan!  Paikkoja on rajoitetusti.

 

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT

 

Alustatalous mullistaa kiinteistöjen ylläpidon

Alustatalouteen pohjautuvat uudet teknologiat ovat mullistamassa myös kiinteistöjen ylläpidon ja talotekniikan hallinnan. Mitä alustatalous siis tarkoittaa? Useimmille meistä sana on uusi ja asian selventäminen lienee paikallaan. Me kaikki olemme tottuneet ostamaan tuotteita käydessämme esimerkiksi ruokakaupassa tai palveluita, jos vaikka haluamme katsella formulakisoja maksullisilta TV-kanavilta. Tuotteiden ja/tai palveluiden myyntiin lähes kaikkien yritysten liiketoiminta tyypillisesti perustuukin. Näin on myös meillä ja tulee olemaan myös jatkossakin.

Uskomme kuitenkin, että tuotteiden ja palveluiden lisäksi asiakkaillemme on tulevaisuudessa entistä tärkeämpää, että pystymme tarjoamaan myös alustatalouteen pohjautuvia ratkaisuja. Tämä tarkoittaa käytännössä tietoon tai dataan perustuvaa liiketoimintaa eli että pystymme jalostamaan ja jakamaan Talotohtoriin kertyvää dataa kolmansille osapuolille siten, että data on helposti hyödynnettävissä. Toisin sanoen meidän tarjoama data on niin laadukasta, että se pienentää kolmansien osapuolien omien palveluiden tuotekehityksen ja kaupallistamisen kustannuksia. Tämä myös nopeuttaa uusien innovaatioiden syntymistä markkinalle. Näin pystymme, yhdessä kumppaniemme kanssa, palvelemaan entistä paremmin ja tarjoamaan laajempia ja kokonaisvaltaisempia ratkaisuja asiakkaidemme ongelmiin ja haasteisiin.

Toimitusjohtajille ja päättäjille: Mitä alustaliiketoiminta tarkoittaa?

 

Smart City ratkaisut edellyttävät yhtenäisiä käytäntöjä

Kaupunkitasolla rakennuksiin sekä kaikkeen muuhun infraan kuten liikenteeseen, katuvaloihin jne... liittyvän datan yhtenäisten tietomallien käyttö on erityisen tärkeää kun halutaan rakentaa Smart City-ratkaisuja. Kukaan toimija ei yksinään pysty tarjoamaan kokonaisvaltaisia, kaupunkitason ratkaisuja vaan siihen tarvitaan verkostoitumista ja yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Tätä tulevaisuutta me olemme osaltamme rakentamassa.

 


Näytteilleasettajat ja seminaaripaikka

 

Tänä vuonna seminaarissamme on jälleen hieno joukko yhteistyökumppaneitamme esittelemässä tuotteitaan ja palveluitaan. Tapahtuma pidetään Torni hotellin konferenssitilojen 1. kerroksessa. Ilmoittautuminen ja rekisteröityminen sisäänkäynnin yhteydessä.torni-map

Seminaariohjelma

 

8:00 – 9:00

ILMOITTAUTUMINEN JA AAMIAINEN

9:00 – 9:15

Asiakaspäivän avaus

  Janne Heinonen, Enermix Oy

9:15 – 10:00

Alustojen merkitys Smart City ratkaisuissa

 
Mikä on alustojen merkitys ja rooli, kun kehitetään älykkäitä, digitalisaatioon perustuvia ratkaisuja kaupungeissa?
Voidaanko kaikki tarpeet ratkaista yhdellä alustalla vai tarvitaanko useita alustoja?
Miten eri alustojen tulisi kommunikoida keskenään?

Muun muassa näihin kysymyksiin pureudutaan tässä esityksessä.

Timo Seppälä

Johtava tutkija, ETLA & työelämäprofessori, Aalto yliopisto

10:00 – 10:45

Tulevaisuudennäkymiä: IoT, Big data, Platform economy, Sustainability, Energy Efficiency

 
Mitkä megatrendit vaikuttavat tulevaisuuteen voimakkaimmin, missä teknologioissa on suurin muutospotentiaali ja mitkä ovat tulevaisuuden suurimmat epävarmuustekijät?

 

Tuomo Kuosa
Content Director, Ph.D
Futures Platform Oy
www.futuresplatform.com

10:45 – 11:00

KAHVITAUKO

11:00 – 11:30

Smart Factory ja Smart Building ratkaisut

 

Smart Factory on osa teollisen tuotannon älykkäämmäksi tekemistä ja automatisointia. Se tuo selkeyttä monimutkaisten tuotantoympäristöjen johtamiseen ja automatisointiin. Sen avulla on saavutettu muun muassa 5-10% vähennyksiä suunnittelemattomissa seisokeissa ja 5-8% parannuksia tuotannon tuottavuudessa.

Smart Building ratkaisuja kehitämme yhteistyössä Enermixin kanssa hyödyntäen Talotohtori 2.0 alustan tarjoamia mahdollisuuksia.

Jari Järvinen

Senior Business Manager

Elisa Oyj

11:30 – 12:00

"Älykäs lämmityksen ohjaus asuinkerrostaloille - asukkaiden ehdoilla" KIRADIGI hankkeen tuloksia asiakkaan näkökulmasta

 

Kaukolämmitettävissä kiinteistöissä sisäilman olosuhteiden säätö ei ole asukkaiden käsissä, ja heillä on hyvin rajalliset mahdollisuudet vaikuttaa sisäilman lämpöön. Lämmitysjärjestelmän käyttö ei myöskään ole vielä optimaalisen tehokasta, eikä kokonaiskulutusta ole toistaiseksi onnistuttu laskemaan.

Tässä KIRADIGI hankkeessa parannetaan asuntojen sisäilmaolosuhteita ja luodaan huoneistokohtainen lämmityksen säätöjärjestelmä. Tavoitteena on parempi asumisviihtyvyys, energiansäästö ja lämmityksen tehohuippujen leikkaus.

Y-Säätiön Perttu MIettinen kertoo hankkeesta ja tähän mennessä saaduista tuloksista asiakkaan näkökulmasta.

Lisätietoja KIRADIGI hankkeesta voit lukea tästä.

Perttu MIettinen

Talotekniikkainsinööri

Y-Säätiö

12:00 – 12:15

Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset

 

Matti Paananen Hämeenlinnan Ammattikorkeakoulusta esittelee opinnäytetyönä toteutetun asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia

Matti Paananen

Hämeenlinnan Ammattikorkeakoulu

12:15 – 13:00

LOUNAS

13:00 – 14:45

Talotohtori 2.0 ENSIESITTELY ja LIVE-DEMO

KOULUTUS: "Miten luon uusia palveluita ja analytiikkaa Talotohtori 2.0:lla"

  Esittelemme käytännössä miten Talotohtori 2.0 käyttöjärjestelmä tukee alustatalousajattelua sekä 3. osapuolien tuottaman datan hyödyntämistä palveluiden käyttöönotossa. Tämän lisäksi julkaisemme Talotohtori 2.0 käyttöliittymään integroidun konseptin, joka tekee palveluiden hankkimisen ja aktivoinnin helpoksi. Tässä koulutuksessa opit kuinka helposti standardimuodossa oleva data saadaan näkyviin erilaisista kiinteistöjen automaatiojärjestelmistä sekä IoT-sensoreista ja miten niistä voidaan jalostaa uusia palveluita tai analyysejä.
  Enermix Oy sekä yhteistyökumppanit:

Kouluttaja:

Tuomas Rantala

Team Leader

Building Automation

Enermix Oy

 

 

Tyhjä-logo
site-logo-digita-300x81
Screen_Shot_2018_03_01_at_09.50.00-300x67
cropped-SENSOAN-LOGO_small-300x53

14:45 – 15:15

KAHVITAUKO

15:15 – 16:15

Asiakascase esittelyt

 

Asiakkaamme kertovat minkälaisissa projekteissa käyttävät Talotohtori palveluita:

- Kerrostalon hybridijärjestelmä ja 2-suuntainen kaukolämpöpilotti, Pertti Vesterinen, Hallituksen puheenjohtaja, As Oy Tampereen Pohjolankatu 18-20 

- Poistoilman lämmöntalteenotto kerrostaloissa, Mikko Rauhala, Kaukora Oy

- Monitoimitalon olosuhteiden ja energiatehokkuuden optimointi, Timo Raulamo, Carbon Exit 

16:15 – 16:30

Seminaariosuuden päätössanat

  Janne Heinonen / Enermix Oy

Iltaohjelma

 

16:30 – 18:00

NÄYTTELYYN TUTUSTUMISTA JA VERKOSTOITUMISTA LIVE-MUSIIKIN PARISSA

  Tässä on myös sopiva hetki ilmoittautua hotellihuoneisiin

18:00 – 20:00

ILLALLINEN

 

MENU TAMMI 

Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa

Kylmäsavustettua lohta, keltuaiskreemiä ja saaristolaisleipää

Karitsaa kahdella tapaa, puikulapyrettä ja porkkanaa

Tuorejuustoa, kirsikkaa ja lakritsia

20:00 – 22:00

LIVE MUSIIKKIA

  Musiikista vastaa suosittu Siikasaari Miniband

 

Siikasaari Miniband

 

23:00

TILAISUUS PÄÄTTYY

 

VIIME VUODEN KOOSTE: 2018 Asiakaspäivä, Verkatehdas, Hämeenlinna

 

Viime vuoden asiakaspäivän fiiliksiä, videokooste

 

Asiakashaastattelu: Heikki Päätalo, Kiinteistöpäällikkö, Tampereen Seurakunnat

 

Asiakashaastattelu: Pasi Muurinen, Asiakkuusjohtaja, Tampereen Sähkölaitos Oy

Asiakaspalvelu ja 24/7 tekninen tuki
+358 10 418 3404