fbpx
Etävalvontapalvelut käytössä Leppäkoski Groupilla

Julkaistu: 16.04.2021

Enermix ja Leppäkoski-konserni ovat tehneet yhteistyötä jo useiden vuosien ajan. Leppäkoskella on käytössä Talotohtori 2.0 -palvelu sekä sen oma Server-alusta. Alustan kautta Leppäkoski pystyy hallinnoimaan kaikkia kiinteistöjään ketterästi ilman välikäsiä. Myös asiakkaille voidaan antaa tarpeen mukaan käyttöoikeuksia.  

Kuva 1. Ikaalisten toimitalon pohjakuva Talotohtorissa

Leppäkoski otti Talotohtori 2.0 palvelun käyttöön Ikaalisten toimitalon lämmityssaneerauksen yhteydessä. Saneerauksessa toimitalon katolle asennettiin aurinkosähköpaneeli ja lämpökeräimiä. Myös lämmönjakokeskus uusittiin ja patteritermostaatit vaihdettiin niin sanottuihin älytermostaatteihin. Kyseiset laitteet ovat liitettynä Talotohtorin valvomoon sekä tulo- ja poistoilmanvaihtokoneet myös Talotohtorin etävalvontaan.  Kulutusseurannan avulla Leppäkoski pystyy valvomaan toimitilojen energiankulutusta ja seuraamaan uuden teknologian avulla saatuja säästöjä. Järjestelmän käyttöönotto on tasannut sisäilmaolosuhteita ja pienentänyt kaukolämmön kulutusta 30 %. 

Kuva 2. Polttokenno kontin valvonta

Myös Leppäkosken varatehoratkaisun etävalvonta on toteutettu Talotohtori 2.0 alustallaPolttokennoilla toimivaa ratkaisua voidaan käyttää akustovarmennetuissa kohteissa, joissa akkujännite on 48-, 110- tai 220-volttia tasajännitettä. Polttokenno käyttää hapettimena ulkoilman happea ja reaktioaineena vesimetanoliseosta, jonka säilyvyys on vuosia. Mikäli varmennettavan kohteen sähköt katkeavat ja akustojen lataus keskeytyy, polttokenno käynnistyy automaattisesti ja aloittaa akkujen latauksen.  

Varavoimaratkaisulle tehdään kuukausittain testiajot, jolloin varmistutaan että ratkaisu toimii silloin kuin varmennusta tarvitaan. Varatehon toiminta-aika on tyypillisesti 24-72 tuntia ilman välitankkausta. Ilman etävalvontapalvelua testiajot vaikeutuisi, sillä varavoimaratkaisuja voi olla maantieteellisesti laajallakin alueella, jolloin niiden etähallinta onnistuu yhdenkin käyttäjän toimesta.  

Kuva 3. Polttokennon valvonta

Leppäkoski haluaa olla mukana markkinoiden muutoksessa uusien älykkäiden energiaratkaisujen tuottajana. Olemme jo vuodesta 2014 alkaen hyödyntäneet Talotohtori-alustaa omissa kiinteistöissämme ja tarjoamme palvelua myös asiakkaillemme”, kertoo projektipäällikkö Veli-Pekka Lempiö.  

Enermix Oy on Leppäkoski Group Oy:n osakkuusyhtiö.

Uutiset

Jaa artikkeli

Sivuston käyttöehdot

Tietosuojaseloste

Copy link
Powered by Social Snap