Hiedanrannasta hiilinegatiivinen kaupunginosa

Julkaistu: 16.08.2022

Enermix Oy valittiin Hiedanrannan Kehitys Oy:n kumppaniksi Tampereen kaupungin järjestämässä Tampere Energy Challenge -kilpailussa. Tampere Energy Challengen taustalla toimi RECO-hanke (Resilient Smart City Solutions Ecosystem).

Hankkeen aikana rakennetaan palvelu, joka mahdollistaa alueen energiavirtojen ja sisäolosuhteiden seurannan sekä tiedon jakamisen rakennusten välillä. Palvelua voidaan projektin jälkeen jatkaa ja jalostaa, kunhan havaitut hyödyt ja tarpeet nousevat esille projektissa.

Enermix toimittaa hankkeeseen Talotohtori-alustan sekä hankintakanavat laitteisiin, kuten olosuhdesensoreihin. Pilottivaiheen aikana palveluun on liitetty Hiedanrannan olemassa olevat rakennukset, joista osa on Hiedanrannan Kehitys Oy:n ja osa on Tampereen kaupungin omistuksessa.

Hiedanrannan Kehitys Oy on Tampereen kaupungin omistama yhtiö, jonka tavoitteena on mahdollistaa uuden kaupunginosan rakennusten välille hiilineutraali energiamarkkinaverkosto, jossa rakennukset esim. voivat tuottaa energiaa ja jakaa ylimäärän toisilleen. Asuinalueen rakentamisen suunnittelu on menossa ja rakentaminen pian alkamassa.

Kuva: Tampereen kaupunki / Schauman & Nordgren Architects, Mandaworks, Arkkitehtitoimisto NOAN, Jolma Arkkitehdit ja TUPA Architecture

Uutiset

Jaa artikkeli

Sivuston käyttöehdot

Tietosuojaseloste

Copy link
Powered by Social Snap